Zo werkt aandacht

 

"Zijn bijdrage paste heel mooi in ons programma en was een van de hoogtepunten. Hij heeft ons goed kunnen prikkelen en de vele voorbeelden en uitleg die hij gaf blijven goed hangen. Het vasthouden van de Aandacht bij ons is zeer goed gelukt.” - Hans Rood, teammanager Rabobank

Wat hebben reclamemakers, communicatieprofessionals, vormgevers en snelwegontwerpers met elkaar gemeen? Het zijn allemaal aandachtsarchitecten. Oftewel: ze zijn allemaal professioneel bezig met het sturen en beïnvloeden van aandacht. Wat kun je hier als bedrijf van leren?

Stefan vertelt je hoe wij mensen onze aandacht verdelen en hoe je de aandacht van anderen vasthoudt, stuurt en trekt.

stigchel.png

 

"De lezing van Stefan was echt interessant en interactief. Met humor bracht hij de wetenschappelijke achtergrond van hoe aandacht en focus werken goed over! " - Marrit Plat, Senior Communication & Marketing Advisor Deloitte

Stefan van der Stigchel is hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht en hoofd van het AttentionLab, dat onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn onze perceptie van de wereld beïnvloeden. Hij is een veelgevraagd spreker, zowel voor lezingen als in de media, en is daarnaast lid van De Jonge Akademie. Eerder schreef hij het boek Zo werkt aandacht.

Zijn boek Zo werkt Aandacht kwam in 2016 uit bij Maven Publishing en zal in januari 2019 wereldwijd verschijnen bij MIT Press. Zijn nieuwe boek Concentratie kwam in november 2018 uit.