Waarom we stoppen met denken als we beginnen met uitgeven

Waarom zijn mensen zuiniger met cash terwijl ze met een pinpas gemakkelijk geld uitgeven? Waarom gebruik je gespaard geld anders dan financiële meevallers? Wat maakt het zo lastig om een briefje van € 100 aan te breken? En waarom geef je méér uit als je dat eenmaal gedaan hebt?

Anna Dijkman baseert zich op inzichten uit behavioral finance, psychologie en sociologie laat op overtuigende wijze zien dat we een stuk minder rationeel met geld omgaan dan we denken. Aan de hand van voorbeelden, illustraties en anekdotes identificeert ze de valkuilen in onze relatie met geld en laat ze zien hoe we op een bewuste manier met onze dagelijkse financiën om kunnen gaan. 

anna dijkman

Anna Dijkman studeerde psychologie en journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte als financieel-economisch journalist voor De Telegraaf, Elsevier, 925.nl, RedactiePartners en OmroepWNL. Ook was zij mede-oprichter en hoofdredacteur van het weblog DasKapital.nl. Momenteel is ze hoofdredacteur van het ING Economisch Bureau en volgt ze een master Economie. Zij is regelmatig te zien en te horen op onder meer RTLZ, BNR en omroepWNL.