De menselijke maat in organisaties

Waarom ervaren managers dat zo weinig van hun mensen verantwoordelijkheid nemen? Hoe kan het dat mensen zich op hun werk zo anders gedragen dan thuis? Wat maakt fusies zo lastig? Wat is de reden dat er zo vaak zulke onhandige beslissingen genomen worden? Waarom lopen zo veel veranderplannen op niks uit? Waar komt dat onlogische gedrag vandaan? En belangrijker nog: hoe kun je het beïnvloeden?


Olav de Maat laat zien dat mensen op het werk niet vaak logisch bezig zijn. Terwijl dat wel van ze wordt verwacht. Aan de hand van biologie, psychologie en geschiedenis verklaart hij ons gedrag op kantoor. Met geestige eyeopeners en handig advies laat Olav je zien hoe je op het werk je innerlijke prutser kunt onderdrukken en het beste uit jezelf en anderen kunt halen. De truc: rekening houden met en inspelen op álle kanten van onze menselijkheid, dus de positieve én de negatieve.

Olav de Maat

Olav de Maat is consultant, trainer en auteur. Na zijn studie Communicatiewetenschap werkte hij bij grote en kleine organisatieadviesbureaus. In 2014 richtte hij Fellow Man op, waarmee hij dienstverlenende bedrijven binnen de overheid, het onderwijs, de techniek en financiën adviseert. Hij is veelgevraagd spreker en gebruikt bedrijfskunde, psychologie en biologie om organisaties menselijker te maken.

Voor zijn blog Naar maar goed schrijft hij tweewekelijks een column over alledaagse menselijke gedragingen op straat, thuis en op het werk.

In 2016 verscheen zijn boek Hufters & helden bij Maven Publishing.