Het winnaareffect: wat veel succes en winnen met je brein doet

Het medicijn voor succesvolle leiders die in hun eigen waarheid dreigen te gaan geloven.’ Jeroen Smit, auteur van De Prooi

Wat maakt iemand een winnaar? Wat bepaalt of iemand goed kan omgaan met succes? Succes kan je energieker maken, scherper, creatiever en inspirerender. Maar succes kan ook je empathisch vermogen doen afnemen, blinde vlekken creëren en ervoor zorgen dat je een slechte leidinggevende of collega wordt. Dit zijn wetenschappelijk aangetoonde effecten die al optreden bij zelfs kleine hoeveelheden succes en macht.

Wat doet succes met je hersenen? En wat bepaalt of iemand goed kan omgaan met succes? Aan de hand van talloze voorbeelden en onderzoek naar managers, politici en topsporters leer je hoe het winnaareffect werkt en wat je kunt doen om het in je voordeel te gebruiken. Je krijgt een nieuwe perspectief op leiderschap en de persoonlijke uitdagingen die daarbij komen.

jasper van kuijk.png

Ian Robertson is neuropsycholoog en oprichter van het Trinity College Institue of Neuroscience te Dublin. Hij is als gastdocent verbonden aan de universiteit van Cambridge en publiceerde meer dan tweehonderd wetenschappelijke artikelen. Tevens verschenen van zijn hand de bestsellers Mind Sculpture en Opening The Mind’s Eye. Bij Maven Publishing verscheen van Robertson het boek Het winnaareffect.