Zo is hersenwetenschap onze wereld aan het veranderen

De ontdekkingen in de hersenwetenschap volgen elkaar in een nauwelijks bij te houden tempo op. Elke week staat er weer een groot artikel in de krant met nieuwe inzichten en interessante weetjes over hoe onze hersenen werken. Tot nu toe ontbrak echter het grotere plaatje: waartoe leidt al deze nieuwe kennis?

Lone Frank, neurobiologe en wetenschapsjournalist in Denemarken, doet in verslag van een reis langs de voornaamste denkers en wetenschappers op haar gebied.

Daarbij stelt ze ze één belangrijke vraag: ‘Hoe gaat de hersenwetenschap onze wereld veranderen?’ De antwoorden zijn zowel verrassend als onthutsend.

lone frank.jpg

'Frank laat zien dat hersenonderzoek onze opvattingen over moraal, vrije wil, straf, geloof, gevoelens en persoonlijke verantwoordelijkheid diepgaand zullen veranderen.' - VOLKSKRANT

Een MRI-scan heeft aangetoond dat de hersenen van Lone Frank ‘nogal gewoontjes’ zijn, maar zij wel een prachtige corpus callosum heeft. Ze is gepromoveerd in de neurobiologie en heeft meerdere prijzen ontvangen als wetenschapsjournalist. Zowel in Denemarken als de Verenigde Staten neemt zij deel aan debatten en geeft ze lezingen. 

Haar boeken 'De vijfde revolutie' en 'Mijn supergenen' verschenen bij Maven Publishing.