Zo ziet een verslaafd brein eruit

“Meticulous, evocative... Lewis’s unusual blend of scientific expertise, street cred, vivid subjectivity and searching introspection yields a compelling perspective on the perils and allure of addiction.” —Publishers Weekly 

Hoe werkt verslaving? Hoe beïnvloeden drugs de hersenen en waarom is dat onderheven aan individuele verschillen? Hoe is het als verslaafde om steeds dieper in de ban van een verslaving te raken? De mix van feiten en eigen ervaringen maken dit tot een extreem interessant inkijkje in wat we wel en niet weten over verslaving. 

marc lewis.jpg

Marc Lewis in cognitieve neurowetenschapper en professor emirates in ontwikkelingspsychologie bij de University of Toronto en de Radboud Universiteit Nijmegen. Marc heeft vroeger jarenlang gekampt met een drugsverslaving en is dus naast wetenschapper ook ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving.

Hij is een veelgevraagd spreker en schrijft veel over de combinatie van wetenschap, ervaring en behandeling van verslaving. Hij heeft meer dan 50 wetenschappelijke artikelen geschreven over ontwikkelingspsychologie, emotie en neurowetenschappen. Op dit moment schrijft hij regelmatig voor The Guardian. Bij Maven Publishing kwam zijn boek 'Memoires van een verslaafd brein' uit.