Hoe je conflicten duurzaam en succesvol oplost

Of het nu is met een collega, een politieke tegenstander, een coach of je partner: sommige onderwerpen zijn zo ontvlambaar dat ze onbespreekbaar lijken. Om duurzame relaties en samenwerkingen te bewerkstelligen zullen ze toch aangesneden moeten worden.

Hoe kom je voorbij de impasses waarbij een van de partijen boos wordt, gefrustreerd of juist verlamd raakt, en hoe bereik je een uitkomst die voor beide partijen goed werkt?

Wereldvermaard onderhandelingsexpert Daniel Shapiro deed 20 jaar onderzoek aan Harvard naar de verborgen emotionele krachten die een succesvolle samenwerking kunnen belemmeren. Hij ontwikkelde een revolutionair nieuw model ‘that speaks as much to the heart as to the head’. Met deze methode kun je de moeilijkste conflicten stap voor stap overwinnen en zelfs de meest explosieve situaties kalmeren.

Hij verandert de manier waarop je naar sociale interacties kijkt, verbetert hoe je met anderen omgaat en helpt je om de meest duurzame overeenkomsten te sluiten. Super relevant en interessant voor iedereen die met emotioneel beladen conflicten tussen bedrijven en personen om moet gaan. 

Dan Shapiro.png

Daniel Shapiro is universitair hoofddocent psychologie aan Harvard Medical School, en oprichter en directeur van het Harvard International Negotiation Program. Hij adviseert verschillende bedrijven en overheden en ontwikkelde een conflict-managementprogramma waarmee hij al een miljoen jongeren in meer dan twintig landen heeft bereikt. Shapiro werd door het World Economic Forum uitgeroepen tot Young Global Leader. 

Zijn boek Duurzaam onderhandelen kwam in 2017 uit bij Maven Publishing.