Zo overtuig je met taal

Leer hoe je kunt toveren met taal aan de hand van onvergetelijke reclamecampagnes. Hoe word je eerder onthouden en hoe word je eerder geloofd? De kunst zit ‘m in het vergroten van de herinneringswaarde en de overtuigingskracht van woorden.

Jaap Toorenaar deelt zijn vuistregels over memorabele slogans en oneliners. Hij toont de kracht van ongebruikelijke woorden, emotie, en de dubbele bodem in een boodschap.

Wat kunnen we leren van Nederlands beroemdste campagnes? Waarom onthouden we ze en keren ze terug in het dagelijks taalgebruik?           

jaap toorenaar.jpg

"Verwoordingskracht, dat probeer ik u te bieden” - Jaap Toorenaar

Jaap Toorenaar is reclameman en publicist. Van zijn hand zijn zinnen als ‘NRC Handelsblad. Slijpsteen voor de geest’ Calvé pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden?’ en ‘De maatschappij. Dat ben jij.’

Hij speekt over overredingskracht en de herinneringswaarde van woorden. Waarom overtuigt de ene boodschap meer dan de andere? Waarom kent half Nederland die ene slogan of oneliner, terwijl we de meeste onmiddellijk vergeten? 

In 2018 verschijnt bij Maven Publishing zijn boek over onvergetelijke reclamecampagnes, waarvoor hij alle bedenkers uitgebreid interviewde: ‘Hoe verzinnen ze ’t?’

Wat kunnen we leren van Nederlands beroemdste reclames?