De gevolgen van gamen op kinderen

Er leven veel vooroordelen over gamers. Ze zouden niet sociaal en niet sportief zijn, zich te veel focussen op dat kleine scherpje, misschien zelfs wel verslaafd zijn aan gamen en niet genoeg aandacht geven aan school en andere prioriteiten. Daarnaast is gamen toch gewoon een spelletje op een computer doen, dat is toch niet nuttig?

De wetenschap vertelt ons een rooskleuriger verhaal. Ervaringsdeskundige Koen onthult de positieve gevolgen van gamen en laat organisaties, jongeren en (bezorgde) ouders een andere kant van gamen en esports zien. Want gamen en esports kunnen positieve effecten op planning, prioriteiten stellen, omgaan met verlies, competitie, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden hebben!

Bekijk het interview van Bright met Koen.

koen schobbers.jpg

Geneeskunde student en top-gamer Koen Schobbers is Nederlands’ eerste eSports atleet met een topsportstatus. Hij is Nederlands kampioen TrackMania en werd derde op het wereldkampioenschap. Daarnaast is hij ambassadeur van de Nederlandse eSport bond en zet hij zich nationaal in voor eSports en gaming. Hij is presentator van Inside eSports wat op FOX-Sports wordt uitgezonden. Internationaal werd Koen stichtend lid van de atleten commissie van de Internationale eSports Federatie met als doel het leven voor eSports atleten te verbeteren en te helpen om eSports als onderdeel bij de olympische spelen te krijgen. Hij is manager van het beste Benelux Rocket League team, eigenaar van BRASH esports en adviseur voor verschillende bedrijven rondom sports. Hij spreekt wereldwijd op conferenties en geeft trainingen aan ouders en kinderen over esports en gamen. Zijn boek 'Het gamende kind' verschijnt in 2019.