Zo zet je nudging in in je organisatie

Nudging is het efficiënt en effectief beïnvloeden van menselijk gedrag door middel van kleine, bewust ontworpen ‘duwtjes’ in de juiste richting. Nudging kan ingezet worden in maatschappelijke context (gezonder gedrag stimuleren), binnen organisaties (werknemers helpen om effectiever hun werk te doen) en voor commerciële doeleinden (het beïnvloeden van keuzes in de supermarkt).

Ben je op zoek naar handvatten om met nudging aan de slag te gaan? Look no further, Eva vertelt je hoe nudging werkt en wat je ermee kan binnen jouw organisatie.

eva van den broek.jpg

Eva van den Broek onderzoekt hoe gedragsinzichten de wereld kunnen vereenvoudigen. Samen met beleidsmakers en bedrijven leidt ze toegepaste onderzoeksprojecten om meetbaar betere gedragsprikkels te ontwerpen. Het afgelopen jaar deed ze opdrachten rond duurzaamheid, afvalscheiding, studiekeuze en energie-efficiëntie voor onder andere het Ministerie van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu. Eva studeerde kunstmatige intelligentie, is gepromoveerd in gedragseconomie en werkt bij Wageningen UR.